Na 6 porcií potrebujem:
tapioka - 80 g
čerstvý kokos - 2 lyžice
figa - 2 ks
banán - 1 ks
agávový sirup - 2 lyžice
karob - 1 lyžica
hnedý cukor, alebo iné sladidlo (nie med) - podľa chuti
voda - podľa potreby
lístky mäty na ozdobu
Príprava:
Agávový sirup zmiešam s karobom.
Tapioku namáčam na pol hodiny až jednu hodinu v 3 násobnom množstve studenej vody.
Primiešam cukor, jednou nakrájanú figu a čerstvý kokos. Pomaly privediem k varu. Povarím až sú tapiokové guličky priehľadné.
(Je dôležité tapioku povariť do priehľadna, pretože biele guličky majú tendenciu "nasávať" vlhkosť. Mohli by teda spôsobiť zápchu, čo nieje žiadúce :)).
Počas varenia podlievam horúcou vodou podľa potreby.
Až je tapioka priehľadná, je hotovo. Pridám nakrájaný banán a dobre premiešam. Hustý puding naservírujem do mištičiek, alebo silikónových formičiek a nechám vychladnúť.
Na tanieri ozdobím lístkom mäty, ovocím a prelejem agáve "čokoládou".
Dobrú chuť :)
Žádné komentáře:
Okomentovat